Čelikovi orijentirci se učvrstili na prvom mestu na tabeli Lige Srbije

SMEDEREVO, 23. oktobar 2023 – Kup Avale je organizovao beogradski PSK Avala, koji obeležava 73 godina uspešnog rada, pod pokrovitelјstvom Planinarskog saveza Srbije i Planinarskog saveza Beograda, a povodom obeležavanja 79 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu i 105 godina od oslobođenja u Prvom svetskom ratu.

Na takmičenju je učestvovalo šest klubova, sa 27 ekipa, u 8 kategorija, a PSK. Čelik, petostrukog uzastopnog branioca titule u ligi Srbije, predstavlјalo je 9 ekipa u 7 kategorija.

Od osam kategorija, Čelikove ekipe su pobedile u pet, uz to su osvojile jedno drugo i jedno treće mesto.

Kako je ovo bilo šesto, pretposlednje kolo Lige, to je smederevski klub još više učvrstio vodeću poziciju na tabeli. Poslednje kolo je na programu početkom novembra, organizator i domaćin tog kola je Čelik, a trke će biti na terenu od Plavinca, ka Udovicama i Petrijevu.

Drugog dana vikenda,  u nedelјu, na terenima Milјakovačke šume u Beogradu, u organizaciji Orijentiring saveza Srbije, održano je prvenstvo Srbije u oijentiring štafetama. Na takmičenju je bilo 107 takmičara iz 10 klubova, koji su formirali 47 štafeta. PSK Čelik je nastupio sa 6 štafeta, koje su osvojile četiri odličja. U pionirskoj konkurenciji pobedio je Čelik, kadeti Čelika  su osvojili srebrnu medalјu, a mlađe veteranke treće mesto i bronzanu medalјu. Srebrnom medalјom okotili su se mlađi veterani Čelika, dok je druga Čelikova štafeta u ovoj kategoriji zauzela peto mesto. Čelikovi seniori zauzeli su 6. mesto.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!